НовиниСкъсяване на веригите на доставки и внедряване на все повече дигитални решения. Това са бизнес процесите, които кризата с Ковид-19 ще ускори. Изводът е на участниците в българския панел на Световния форум за икономическо и социално възстановяване на Глобалния договор на ООН “Recover Better. Recover Stronger. Recover Together.” Тази година Срещата на върха на лидерите на Глобалния договор се провежда изцяло виртуално заради пандемията от Ковид-19. Основаният преди 20 години форум среща онлайн над 13 хиляди участници от целия свят на 15 и 16 юни. Българската мрежа на Глобалния договор се включи със самостоятелна дискусия, в която участваха председателят на сдружението Огнян Траянов, председателят на Надзорния съвет на Асарел-Медет Димитър Цоцорков, изпълнителният директор на КонтурГлобал Марица Изток 3 Красимир Ненов, управляващият партньор на Делойт България Силвия Пенева и изпълнителният директор на фондация bCause Елица Баракова. Колкото и да сме глобализирани, трябва да се върнем към корените си, към българските ценности, към местните вериги на доверие и на производство, посочи Димитър Цоцорков. По думите му, колкото и тежка да е кризата, тя е доказала, че България има потенциал. Кризата показа наличието на инфраструктура от неправителствени организации, които се оказаха особено ефективни, независимо че бяха изключени от държавната помощ, отбеляза Елица Баракова, като даде за пример медиаторите в ромските квартали. В последните месеци дарителството стана по-видимо и се доближи до хората, каза още тя. Глобалният договор е платформа за обмен на знания и диалог между повече от 11 хиляди компании, специализирани организации на ООН, бизнес асоциации, неправителствени и синдикални организации за насърчаване на обществената отговорност и етичните бизнес стандарти. Българската мрежа на Договора е основана през 2011 година. Сред членовете й са А1, АЕЦ Козлодуй, Асарел-Медет, Екопак, Софийският университет “Св. Климент Охридски”, Университетът за национално и световно стопанство, Българската стопанска камара.

Скъсяване на веригите на доставки и внедряване на все повече дигитални решения. Това са бизнес процесите, които кризата с Ковид-19 ще ускори. Изводът е на участниците в българския панел на Световния форум за икономическо и социално възстановяване на Глобалния договор на ООН “Recover Better. Recover Stronger. Recover Together.”

Тази година Срещата на върха на лидерите на Глобалния договор се провежда изцяло виртуално заради пандемията от Ковид-19. Основаният преди 20 години форум среща онлайн над 13 хиляди участници от целия свят на 15 и 16 юни.

Българската мрежа на Глобалния договор се включи със самостоятелна дискусия, в която участваха председателят на сдружението Огнян Траянов, председателят на Надзорния съвет на Асарел-Медет Димитър Цоцорков, изпълнителният директор на КонтурГлобал Марица Изток 3 Красимир Ненов, управляващият партньор на Делойт България Силвия Пенева и изпълнителният директор на фондация bCause Елица Баракова.

Колкото и да сме глобализирани, трябва да се върнем към корените си, към българските ценности, към местните вериги на доверие и на производство, посочи Димитър Цоцорков. По думите му, колкото и тежка да е кризата, тя е доказала, че България има потенциал.

Кризата показа наличието на инфраструктура от неправителствени организации, които се оказаха особено ефективни, независимо че бяха изключени от държавната помощ, отбеляза Елица Баракова, като даде за пример медиаторите в ромските квартали. В последните месеци дарителството стана по-видимо и се доближи до хората, каза още тя.

Глобалният договор е платформа за обмен на знания и диалог между повече от 11 хиляди компании, специализирани организации на ООН, бизнес асоциации, неправителствени и синдикални организации за насърчаване на обществената отговорност и етичните бизнес стандарти.

Българската мрежа на Договора е основана през 2011 година. Сред членовете й са А1, АЕЦ Козлодуй, Асарел-Медет, Екопак, Софийският университет “Св. Климент Охридски”, Университетът за национално и световно стопанство, Българската стопанска камара.

Подобни публикации