Новини

На 1 юни тази година малките жители на град Своге бяха приятно изненадани за празника. Вокално студио “little Monkeys” поднесоха на децата уникален детски мюзикъл по приказката “Откраднатото слънце” – не само за деца, но и изигран от деца!

Мюзикълът се реализира по идея на Станислав Събев и с подкрепата на Фондация “Лъчезар Цоцорков”. Станислав, който освен че пише музиката и аранжимента, е и всеотдаен музикален педагог за децата. Месеците за разучаване на текста и песните, репетициите и преодоляните трудности, се отплащат с невероятно представление, изиграно пред пълната зала на читалище “Градище 1907”.

Разбира се, мюзикълът съдържа и голяма доза образователни и възпитателни цели. Децата развиват не само уменията си за пеене, а и изграждат самодисциплина, умения за работа в екип и успяват по незабележим, но увлекателен начин да преодолеят изолацията от ограниченията на близо двегодишната пандемия. Аудио ресурсите, текстовете и сценарият са удобно окомплектовани за работа с деца. Могат да бъдат използвани в училище в часовете по музика или за извънкласни занимания и работа с деца в начален училищен етап.

Повече за мюзикъла можете да научите от неговата страничка в интернет, която служи и за връзка с екипа и заявка за получаване на материалите.