Новини

КРИБ и списание „Икономика“ раздадоха Оскарите на бизнеса.

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ Димитър Цоцорков и управляващият директор на „Моушън Артс“ (с търговска марка „Метрореклама“) Зарина Генчева са носителите на големите награди „Мистър Икономика“ и „Мисис Икономика“ за 2022 г. Отличията на списание „Икономика“ и най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – бяха раздадени тази вечер на тържествена гала церемония в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

Голямата награда „Мистър Икономика“ връчи вицепрезидентът Илияна Йотова, а призът „Мисис Икономика“ – от министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Вие с Вашата работа доказахте, че няма невъзможни неща и българската икономика въпреки всичко се развива и Вие давате работни места на много хора, за което искрено Ви благодаря“, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към членовете на КРИБ.

В година, белязана от множество кризи, организаторите на конкурса останаха верни на традицията да отличат предприемачите и мениджърите, които в трудното време на шокови промени не само устояват, но и постигат успехи за своите компании и за цялата българска икономика.

Поздравявам хората в тази зала, това сте вие, които намирахте иновативни решения, завладяхте нови пазари и преодоляхте много кризи. Днес наградените са няколко, но поздравление заслужават всички“, обърна се икономическият министър Никола Стоянов към членовете на КРИБ.

По традиция победителите бяха отличени със символа на конкурса от създаването му преди 32 години – статуетката „Рибарят и златната рибка“ на скулптора Ставри Калинов.

Церемонията по награждаването на победителите в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ 2022 ще бъде излъчена в ефира на БНТ 1 на 20 ноември (неделя) от 22.50 ч.

Източник: economic.bg