Новини

Фондация “Лъчезар Цоцорков” и куриерската компания Speedy и тази година си сътрудничат в знаковата кампания на фондацията, провеждаща се под мотото “Окрили доброто”. Инициативата предоставя безвъзмездни финансови дарения на “скритите герои” около нас за конкретни прояви на добро от тяхна страна. Всеки от наградениете и тази година ще получи писмото си за отличие именно чрез куриерите на Speedy. 

 

През 2021 г. Фондация “Лъчезар Цоцорков” инициира кампанията и оттогава е отличила над 100 добротворци от цялата страна. Всеки от тях е възнаграден за своята ангажираност и отдаденост в помощ на другите – в сферата на културата, образованието, здравеопазването, грижата за животни, околната среда и социалната подкрепа. Средствата дарени до момента в кампания “Окрили доброто” са над 270 000 лв. 

 

В рамките на инициативата Фондация “Лъчезар Цоцорков” дава възможност на различни доброволчески и партньорски организации, съмищленици и бенефициери да определят самите номинации. Наградените в миналогодишната кампания също са поканени да предадат доброто напред и да споделят своите фаворити за благородните отличия.