Новини
Скъпи потребители на НПО Портала,
Имаме удоволствието да ви съобщим, че в последните няколко месеца работихме, за да обновим Библиотеката на НПО Портала. Знаете, това е място, където можете да намерите различни анализи, изследвания, наръчници, обучителни материали и периодични издания по теми, които пряко или косвено засягат гражданските организации. Напомняме ви, че всяка организация, която има регистриран профил на НПО Портала, може сама да качва публикации в Библиотеката, както и в останалите раздели на портала. Тук е мястото, където може да публикувате и годишните си отчети.
Неведнъж сме чували от вас, че Библиотеката ви помага, когато правите проучвания, подготвяте обосновки за проекти, когато търсите достоверна доказателствена информация. Сега тя е още по-функционална, подредена,  с възможност за по-бързо и точно търсене и за вграждане (embedding) на видео съдържание от YouTube.
В процеса на обновяване на библиотеката прегледахме една по една всяка от стотиците публикации, за да сме сигурни, че сред тях няма неактуални или с неработещи линкове. Въведохме над 250 нови публикации, водещи към над 300 ресурсни материали. В момента в Библиотеката има 1760 публикации. Всички, които са двуезични, имат анотации на български и на оригиналния език.
Новите теми и категории
Обновяването на Библиотеката осъществихме с подкрепата на Фондация „Лъчезар Цоцорков“.
Източник: ngobg.info