joana

Йоана Маринова

Изпълнителен директор
Йоана Маринова завършва Университета на Торонто на пълна стипендия за академични постижения и лидерство. Завършила е с отличие Международни отношения и икономика. След дипломирането си тя работи за Wellington Management, водеща частна фирма за управление на инвестиции. Йоана напуска света на финансите, за да преследва своята дълбока ангажираност към изграждането на здрави и жизнени общности.

Продължаваща обучението си, през целия си живот, тя е завършила програма за мениджмънт от Harvard Business School през 2018 г. и притежава MБA от Американския университет в България, където е учила със стипендия за НПО професионалисти. Работата на Йоана е носител на многобройни награди, включително Всеобщия форум на културите в Испания, от Организацията на обединените нации, наградата на Харвард за отлични постижения в областта на журналистиката и образованието и награда от щата Масачузетс за постижения в работата с младежи в неравностойно положение.

След над 25 години живот в чужбина, Йоана се завръща в България в края на 2016 г., за да допринесе с опита си за развитието на НПО сектора в родната си страна. С 14-годишен доказан опит в организационното лидерство, Йоана пое ролята на изпълнителен директор във фондация „Лъчезар Цоцорков“.

Йоана е член на Управителния съвет на Българския дарителски форум.

Димитър Цоцорков

Управителен съвет

Велислава Цоцоркова

Управителен съвет

Атанаска Цоцоркова

Управителен съвет

Йоана Маринова

Изпълнителен директор

Димитрина Папагалска

Оперативен мениджър

Светла Цачевска

Програмен директор „Култура“, Финансов мениджър