Новини

На 6 март, събота, ще се състои уебинар на тема „Да играеш и да учиш: мобилните игри в учебния процес. Българският опит“. Събитието е част от програмата на “Дни на медийна грамотност 2021” и се организира от Коалицията за медийна грамотност в партньорство с Фондация “Лъчезар Цоцорков”. В него ще вземат участие Михаил Ненов – директор на иновативното ОУ “Александър Георгиев Коджакафалията” в гр. Бургас, Никола Георгиев – основател и изпълнителен директор на дигиталното студио Kvaba Interactive, ученици от пети клас в ОУ “Александър Георгиев Коджакафалията” и доц. д-р Камен Козарев – изследовател в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория към БАН и преподавател в Катедрата по астрономия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Ще бъде представена първата мобилна видеоигра за учене чрез преживяване и развитие на критично мислене, меки умения, интерес и усет към физиката, разработена изцяло в България – Space Patrol Co-Op Adventure. Играта има версии за Android и iOS и е безплатна за инсталиране. Тя е предназначена за деца на възраст между 8 и 12 години, а за създаването й допринасят по един или друг начин всички панелисти в уебинара – Kvaba Interactive е разработчик на играта, доц. Козарев е неин консултант, а директорът и учениците от ОУ “Александър Георгиев Коджакафалията” участват в пилотното й тестване. В последната част от събитието панелистите ще отговарят на въпроси на аудиторията.

Желаещите да се включат в дискусията ще могат да направят това като се регистрират за провеждането на уебинара в Zoom. Всички останали ще могат да наблюдават събитието на живо във Facebook страницата на Коалицията за медийна грамотност, където също ще могат да задават въпроси към панелистите.

 

Всичко за събитието и участниците в панелната дискусия можете да намерите тук.
Уебинарът се организира от Коалицията за медийна грамотност в партньорство с Фондация „Лъчезар Цоцорков“

Подобни публикации